Beter worden

in de praktijk

Het kloppende hart van je zorgmerk

Wat als je de mindset, de strategie en de middelen had om je zorgpraktijk te runnen met meer rust en een duidelijke richting?

Dit is namelijk wat expertpraktijken doen. Jouw zorgpraktijk verdient dat ook.

Met mijn programma Beter worden in de Praktijk💛 maak je werk van je zorgmerk, vanuit het hart van de zaak.

Zorg dat het klopt

Je bent ooit je eigen zorgpraktijk begonnen met maar één doel: mensen helpen weer mee te doen in het ritme van de maatschappij.

Je merkt dat je vooral druk bent met wat je niet wilt: administratieve lasten, werving van personeel en contractafspraken met zorgverzekeraars.

Wat je eigenlijk wilt:

  • Meer rust, richting en plezier in je werk.
  • Medewerkers beter betalen.
  • Nieuwe bedrijfsmodellen uitproberen, weer ondernemen!

Met Beter worden in de Praktijk💛 ga je in meerdere workshops ontdekken waarvan jouw hart en dat van je medewerkers sneller gaat kloppen. 

Het doel is een zorgpraktijk te worden van experts, zodat:

  • Je voor cliënten de enige keuze bent, in plaats van een van de velen.
  • Je medewerkers focus, doel en plezier ervaren in hun werk.
  • Je zelf weer ruimte hebt om te ondernemen binnen je vak.

Merkstrategie voor zorg- en coachpraktijken

Het bouwen van een uniek zorgmerk is essentieel om cliënten voor jullie praktijk te laten kiezen. Extra uitdagend ook, omdat niet iedereen op hetzelfde moment jullie zorgaanbod nodig heeft. Hoe zorg je dat je op het juiste moment in het brein van mensen oppopt als hun enige keuze?

Dat is merkstrategie. Merkstrategie is het langetermijnplan voor je organisatie. De belangrijkste vraag die we daarbij samen beantwoorden: wat moeten we doen om de gewenste cliënten te vinden, te binden en te leveren wat ze nodig hebben, zodat het bijdraagt aan jouw ondernemersdroom?

Hi! Martijn hier.

De worsteling van gebrek aan focus lijkt onlosmakelijk verbonden met de vele ideeën die je hebt, kansen die je ziet en mogelijkheden die je hebt als ondernemer. 

Ik weet wat je bedoelt.

Ik had werk in overvloed en ik hielp iedereen met alles.

Ik was als de allround dokter die aan totale lichaamschirurgie deed.

Het creëerde zelfs een probleem dat ik niet zag aankomen: voor nieuwe klanten was het onduidelijk waar ze me precies voor moesten vragen. Waarin was ik eigenlijk de specialist?

De les:

Mensen vertrouwen niet op allround dokters…

Ik leerde dat nee-zeggen geen deur dicht doet, maar een deur opent naar ja zeggen tegen ander, beter en mooier werk met meer voldoening. 

Zo werd deze ‘allround dokter’ een ‘hartchirurg’: de specialist die gaat voor het hart van je zaak.

Laten we werk maken van jouw zorgmerk. Zodat je straks voor je cliënten de enige bent, in plaats van een van de velen. Dat je de expert bent, in plaats van de allrounder.

Het resultaat? Rust en richting voor je zorgpraktijk: Je weet precies wat je moet doen (en laten!) om cliënten jou te laten vinden. Aan jou de taak om ze te binden en te leveren wat ze nodig hebben.

En bij dat hele proces, van vinden naar binden en leveren, ben ik je gids.

Mariëlle Tromp

"Martijn is een conceptuele denker. We hebben een aantal strategische gesprekken gevoerd over wat ik voor ogen heb met mijn werk als merk en vooral waarom. Dit was echt heel goed, want dankzij de gesprekken met Martijn had ik een toetssteen voor alle afwegingen en beslissingen. 

Overigens heeft Martijn wel mijn logo en wat andere dingen ontworpen, als onderdeel van dat proces. Maar: dat op de voorgrond stellen zou zijn bijdrage teniet doen, hoe tevreden ik er ook over ben."

Wat komt aan bod?

Met Beter worden in de Praktijk💛 ga je in enkele weken werk maken van je zorgmerk. Je ontdekt waarvan jouw hart en dat van je medewerkers sneller gaat kloppen, om zo in het juiste hartritme van je praktijk te komen.

Elke week behandelen we een nieuw onderwerp in de zoektocht naar de ideale hartslag van je merk. In de sessies werken we met pen, papier, krijt en zelfs LEGO® om met elkaar te ontdekken, discussiëren en beslissen.

Alle uitkomsten verwerk ik na elke workshop in een levend document, de blauwdruk voor je vernieuwde zorgpraktijk. De blauwdruk geeft je houvast, sturing en rust in alles wat je doet.

droom & identiteit
lievelingscliënten
expertpraktijk
markt & aanbod
belofte
ons verhaal
look & feel
marketing

Praktijkhouders in zorg en welzijn waar ik eerder mee werkte

maak van je zorgpraktijk

een expertpraktijk