Skip to content

Over Martijn van de Polder

merkmaker in Zwolle

Minder ruis, meer focus

Ik ben Martijn van de Polder, Rotterdammer in Zwolle. Een vroege millennial, geboren begin ’81. Als kind al gefascineerd door reclame, logo’s en merken. 

Inmiddels merkstrateeg, brand designer en verbeteraar van alles wat esthetisch beter kan.

Ik werk graag met mensen die verlangen naar eenvoud: die willen groeien in hun specialisatie, zodat ze uiteindelijk de enige keuze zijn voor de mensen met wie ze willen werken.

Sinds 2011 doe ik dat met design en marketing voor commerciële en niet-commerciële organisaties. In 2021 koos ik voor eenvoud: ik specialiseerde me in merkmaken voor zorgverleners.

Een online kennismaking duurt maximaal 30 minuten. We leren elkaar kennen en we praten vooral over je bedrijf en de doelen die je wilt behalen. Je steekt er altijd wat van op en het kost je niets.

Zorgen over welzijn

Door persoonlijke ervaringen zag ik hoe deskundigen in de zorg van nature, met toewijzing en vakmanschap, mensen helpen weer volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Mentaal, fysiek en alles daartussen.

Veel zorgverleners hebben gek genoeg moeite voor zichzelf te zorgen in de vorm van rust, reflectie en durven dromen over de toekomst. Dat lijkt logisch: Als je namelijk 100% geeft aan je patiënten, blijft er 0% over voor jezelf.

Heb je een eigen praktijk, dan is aandacht voor je eigen dromen en doelen al helemaal een opgave. Want marketing, PR, netwerken, personeelszaken, verzekeraars, administratie en patiënttevredenheid schreeuwen ook dagelijks om je aandacht.

Ik ben van nature niet heel zorgzaam. Wel enorm inlevend en extreem hulpvaardig. Volgens mij moeten we daarom onze krachten bundelen en ben ik de ideale aanvulling op je zorgpraktijk.

Eenvoud in de praktijk

Samen kunnen we jouw praktijk laten shinen met focus op het essentiële, dat wat er voor jou en je klanten echt toe doet. Of dat nu je specialisatie, visie of unieke werkwijze is.

Met workshops sta ik jou en je team bij om te ontdekken wie je bent, wat jouw praktijk uniek maakt en hoe je gezien wilt worden door de mensen die je wilt bereiken.

Ik help je met de ontwikkeling van een uniforme huisstijl waarmee je consistent kunt communiceren, zodat mensen precies weten wat ze van je mogen verwachten. Samen met jouw expertise zorgt voor tevreden patiënten, loyale medewerkers en een sterkere positie in de markt.

In alles wat we doen is eenvoud het doel. Want alles wat je simpel houdt, kost minder moeite, minder tijd, minder geld.

Je merk is wat mensen zeggen

als je net de kamer uit bent

"Met interactieve workshops heeft Martijn mijn merkverhaal visueel en concreet gemaakt. Met deze input heeft hij mijn logo, stijl en website zo vorm gegeven dat deze bij mij past en mijn ambitie. Vanaf de start heb ik ervaren dat Martijn meebeweegt wanneer dat nodig is. En mij uit mijn comfortzone haalt om het gewenste resultaat te halen: mijn merkidentiteit die aansluit bij mijn (toekomstige) cliënten."
"Het is fijn samenwerken met Martijn. Hij luistert goed naar de wensen en ideeën die ik heb voor mijn praktijk en weet dit te vertalen een merkidentiteit die perfect past! Kleuren materialen, sfeer en een goede beleving bij de cliënten zowel digitaal als ‘live’ bij mij aan de tafel. Ik ben heel erg blij met het resultaat."
"Het merktraject bij Martijn bracht me zoveel meer dan alleen een website. Naast dat ik een volledige huisstijl opgeleverd heb gekregen heeft het traject me doen groeien in mijn eigen verhaal en daar waar ik voor sta. De workshop die onderdeel is van het traject vond ik erg leuk om te doen. Allerlei leuke opdrachten uitvoeren met als doel om tot de kern te komen. De fijne begeleiding van Martijn zorgde ervoor dat er een duidelijk beeld ontstond over wie ik ben en wat ik te bieden heb.

Martijn verstaat de kunst om echt goed te luisteren en te kijken en dit vervolgens te vertalen naar een prachtig beeld waarna hij dit uitwerkt in een logo en huisstijl. Helemaal passend bij mij en waarin echt alles kloppend is. Ik heb genoten van het proces wat we samen doormaakten om tot een prachtig eindresultaat te komen."
"Martijn heeft onze verwachtingen overtroffen. Met zijn ervaring en door écht te luisteren weet hij perfect te vertalen waar het in de kern om gaat in een onderneming. Super veel duidelijkheid en inzicht gekregen in wat wij diep van binnen zelf al wisten. Duidelijk, messcherp en to-the-point."
"Door structuur vrijheid hebben, zo heb ik het proces van de ontwikkeling van mijn merkidentiteit met Martijn ervaren. En het eindresultaat mag er wezen, daar ben ik enorm trots op! Waar een ander begint bij 'wat wil je' begint Martijn bij 'wie ben je'. In meerdere zeer creatieve sessies kreeg ik mijn verhaal ook steeds helderder. En dan de vertaling die Martijn maakt vanuit de geformuleerde merkidentiteit is magnifiek!"