Skip to content

POSITIEF MOTIVEREN® MET

Mariëlle Tromp

Merkstrategie

Of ik een nieuwe website wilde bouwen voor Mariëlle. Nee, zei ik. Een nieuwe website lost niet je vragen op, waar je als ondernemer mee zit. Het werd de basis van een toffe samenwerking.

Haar bedrijf bestaat 16 jaar. Diensten zijn uitgebreid, productnamen zijn ontstaan en dito url’s vastgelegd. Er is een podcast en een online trainingsprogramma. 

Tijdens een merkstrategiesessie hebben we scherp gekregen waar het eigenlijk om gaat, de kern van de zaak: Zorgprofessionals motiveren
om te doen wat er toe doet.

Ineens vallen veel vragen weg of dienen antwoorden zich aan: dankzij die kern van de zaak werkt Mariëlle Tromp nu onder haar eigen naam, werkt ze voor bepaalde klanten niet meer én weet ze wat haar site wel en niet moet bevatten.

Merkontwerp

Bij een nieuwe naam hoort een nieuw logo en een kleurpalet dat doet denken aan Mariëlle en toch nieuw is. 

Ik hielp haar de eenvoud van haar logo en kleuren toe te passen in Keynote-sjablonen, de tweewekelijkse nieuwsbrief en stickers. 

En die nieuwe, rustige website? Die kwam er, maar werd door Studio Sandra Gortemaker ontwikkeld.

"Martijn is een conceptuele denker. We hebben een aantal strategische gesprekken gevoerd over wat ik voor ogen heb met mijn werk als merk en vooral waarom. Dit was echt heel goed, want dankzij de gesprekken met Martijn had ik een toetssteen voor alle afwegingen en beslissingen. Overigens heeft Martijn wel mijn logo en wat andere dingen ontworpen, als onderdeel van dat proces. Maar: dat op de voorgrond stellen zou zijn bijdrage teniet doen, hoe tevreden ik er ook over ben."