Skip to content
Home » Contractvrij werken

Contractvrij werken

Tegenwoordig is het een heuse trend onder zorgpraktijken: contractvrij werken. Maar wat is dit eigenlijk? Contractvrij werken houdt in dat prakijken voor onder andere fysiotherapie, logopedie of psychologie geen contractafspraken meer maken met zorgverzekeraars over zorgvergoedingen. Maar waarom zou je daarvoor kiezen?

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Oog voor eenheid

Onderscheidend ontwerp

Ontwerpen vanuit de kern

Waarom kiezen praktijken voor contractvrij werken?

Het doel van een praktijk voor bijvoorbeeld fysiotherapie, logopedie of psychologie is om mensen te helpen zodat ze mee kunnen (blijven) draaien in het ritme van de maatschappij. Maar om een zorgpraktijk op de juiste manier te runnen, is het ook belangrijk om je administratieve taken op orde te houden. Hierbij komen ook de zorgverzekeraars kijken: zij betalen immers de zorgkosten voor de patiënt, waardoor het logisch is dat zij bepaalde eisen en voorwaarden aan de contracten verbinden.

Deze voorwaarden zijn echter opgesteld, enkel en alleen door de zorgverzekeraars. Dit houdt in dat je als kleine zorgpraktijk niet opgewassen bent om met deze grote partijen te onderhandelen. De voorwaarden bepalen bijvoorbeeld wat de hoogte is van de vergoeding. Dit kan betekenen dat je niet altijd de gewenste tijd kunt inplannen voor een cliënt; het moet immers ook rendabel zijn voor jouw als zorgpraktijk. Als er extra tijd nodig is voor een cliënt, moet dit uit eigen zak betaald worden.

Contractvrij werken voor jouw praktijk voor fysiotherapie, logopedie of psychologie kan daarbij de oplossing bieden. Lees voorafgaand zeker mijn eigen geschreven artikel, waar ik de voor- en nadelen voor je op een rijtje zet.

Maak het plaatje compleet en laat mij de branding van jouw zorgpraktijk regelen

De overheid spreekt van marktwerking, maar de markt zelf heeft er geen profijt van. Daarom kiezen steeds meer praktijken voor onder meer fysiotherapie, logopedie of psychologie ervoor om contractvrij te werken. Kies jij ook voor contractvrij werken, zodat je weer controle krijgt over jouw eigen zorgpraktijk? Wil jij daarbij de branding van jouw praktijk ook op de rails krijgen, zodat het plaatje compleet is? Ik, Martijn van de Polder, help je graag om het logo en de huisstijl van jouw zorgpraktijk te ontwerpen. Neem hiervoor contact met mij op door te bellen naar 0642407799 of door een e-mail te sturen naar martijn@vandepolder.nl. Als specialist in het ontwerpen van de merkidentiteit en de huisstijl help ik je graag verder!